Pedagogisch Actief

Een leidinggevende binnen een opvangorganisatie vraagt zich voortdurend af: hoe versterk ik de kwaliteit van ons pedagogisch beleid? Hoe zorg ik ervoor dat de neuzen van onze pedagogisch medewerkers dezelfde kant op staan en zij een eenduidig beleid uitstralen? De kwaliteit van de kinderopvang wordt in hoge mate bepaald door de kwaliteit van de pedagogisch medewerker die op de groep staat. Dat maakt een opvangorganisatie kwetsbaar.

Dit was voor kinderopvangorganisatie TintelTuin aanleiding om het pedagogisch beleid eens onder de loep te nemen. Daaruit voort vloeide het project Pedagogisch Kwaliteitssysteem. Binnen deze pilot werden verschillende methodes en instructies gemeten.

De methode Pedagogisch Actief! is het resultaat van het interne onderzoek bij TintelTuin. Het biedt diverse handvatten waarmee de kwaliteit van het pedagogische klimaat in een opvangorganisatie sterk verhoogd kan worden. De bevindingen, instructies en voorwaarden zijn vertaald naar ‘de opvangorganisatie in het algemeen’.

En nu kunt u, als leidinggevende of pedagogisch medewerker in de opvang, ermee aan de slag!

Contactformulier


Naam
E-mailadres
Telefoon
Onderwerp
Bericht